ONTMOET ONZE AMBASSADEUR: HENDRIK WINKELMANS

Back
"
INVESTEREN DOOR FAMILIE IS EEN ENORME MEERWAARDE IN HET BEGIN. MAAR DAT MAAKT HET HEEL MOEILIJK ALS HET MINDER GAAT.
"
Hendrik WINKELMANS
FRESHMEN
TIP#1
AF EN TOE OP DE PAUZEKNOP DUWEN OM DE SITUATIE TE OVERZIEN EN TE STRUCTUREREN
TIP#2
NEEM DEEL AAN ONDERNEMERS-NETWERKEN. JE VOELT JE MINDER EENZAAM
TIP#3
DEK JE IN TEGEN JE EIGEN ZWAKTES DOOR EEN COMPLEMENTAIR TEAM UIT TE BOUWEN

AFWACHTEN ZIT NIET IN HET BLOED VAN ONDERNEMER HENDRIK WINKELMANS. IN 2020 RICHTTE HIJ DE FIETSWINKELKETEN FIETS! OP EN HET WERD EEN RACE NAAR DE TOP. TOT HIJ MET EEN BURN-OUT KAMPTE.

HOE BEN JE MET FIETS! BEGONNEN?

Hendrik Winkelmans: “Ik merkte dat fietsen populairder werd, maar de markt was te versnipperd. Je had enkel kleine verkooppunten en geen ketens. Eigenlijk had ik niets met fietsen. Ik kon nog geen band plakken. Daarom heb ik één van de grootste fietsenwinkels van België overgekocht, aan het station van Gent. Zo had ik meteen expertise in huis. Drie maanden later opende ik al een tweede winkel in Antwerpen, en plots was Fiets! de marktleider in België.”

GROEIDE FIETS! NIET TÉ SNEL?

“Al snel kwam de kans om een keten van een veertiental winkels in Nederland over te nemen. Fiets! werd twee keer zo groot, de grootste fietswinkelketen van de Benelux zelfs. Dat betekende ook 130 extra werknemers. Plots zat ik niet meer op een speedboot, maar een cruiseschip. Voor de overname kende ik alle werknemers bij naam. Maar bij zo’n groot bedrijf hoort een operationele CEO aan het roer te staan. Dat was voor mijn team én mij een hele aanpassing.”

WAS JE SOMS EENZAAM AAN DE TOP?

“Fiets! kwam veel in de pers, dus mijn omgeving dacht dat ik heel goed bezig was. Dat creëerde grote druk en eenzaamheid. Ik had het moeilijk, terwijl zij dachten dat alles van een leien dakje ging. Mijn broer en vrouw werkten ook bij Fiets!, dus bij hen kon ik niet zomaar mijn hart luchten. Na een tijdje ben ik eronderdoor gegaan.”